Struktur, disciplin og eksekvering bliver nøgleordene for 2016

Disclaimer: Det følgende blogindlæg er temmelig langt. Men det er til gengæld også hele fundamentet for bloggens eksistens, så hvis du ikke kan overskue at læse den fulde udgave, så hop i stedet over og læs den korte version under Om Bloggen.


Et nyt år - en ny start

Raketterne er fyret af, champagnen drukket og tømmermændene har holdt sit indtog.
Med andre ord: Vi har lagt det gamle år bag os, og taget hul på et nyt og frisk et af slagsen.

Et blankt lærred, en ny begyndelse, en mulighed for at gøre op med de dårlige vaner, og gøre det hele lidt bedre.

Selvom et årsskifte jo rent praktisk ikke har stor anden betydning end det evindelige bøvl med at man det næste halve år uundgåeligt kommer til at skrive det forkerte årstal hver gang man skal skrive datoen, så er der alligevel ikke noget som et nyt år som kan få et menneske til at reflektere over fortiden og lægge planer for fremtiden.

Og her er jeg bestemt heller ingen undtagelse.

Når jeg ser tilbage på året der netop er gået, så startede året for mit vedkommende med en masse planer og gå-på-mod, men endte langt hen ad vejen i en række halvkvalte tilløb og uforløste projekter.

Og det er bestemt ikke fordi jeg har brugt 2015 på at sidde og trille tommelfingre. Især i den sidste halvdel af året har jeg faktisk haft rigeligt at lave, og også fået et par spændende nye kunder ind i folden.

Så hvordan kan jeg egentlig overhovedet tillade at brokke mig?

For at starte fra starten, så lad os i første omgang skrue tiden tilbage til 2014. Efter i en del år at havde drevet virksomhed sammen med andre, så befandt jeg mig ved udgangen af 2014 igen i en rolle som solo-iværksætter, og med en erkendelse af at jeg både trængte til luftforandring og ny inspiration i mit arbejde.

Derfor skulle 2015 også blive starten på et nyt kapitel i mit liv som selvstændig.
Kontoret i Toldbodgade blev droppet til fordel for en kontorplads i det nystartede tech-kontorfællesskab Rainmaking Loft på Holmen, og firmanavnet blev i samme ombæring ændret til Siteboost.

Nu skulle det være slut med at sidde og sumpe over kedelige og uinspirerende projekter. Al fokus skulle i stedet være på at skaffe den type opgaver jeg finder allermest interessante, og hvor jeg føler at jeg gør den største forskel:
Optimering af mine kunders eksisterende websites, så de performer bedre, skaber bedre brugeroplevelser, og i sidste ende øger både omsætning og indtjening.

Så langt, så godt. Men derfra skete der så heller ikke forfærdelig meget mere.
De gamle kunder ringede jo stadig, og man skulle da være et skarn hvis man sagde nej til det arbejde som sørgede for smør på brødet.

For selvom firmanavnet blev udskiftet, og tanken var at NU skulle der fokuseres på de "de sjove opgaver", så gik tiden. Forår blev til sommer, sommer til efterår og efterår blev til vinter, og hele tiden var der liiiige et eller andet kundeprojekt som var vigtigere end at få skudt den nye virksomhedsprofil ud over rampen, med website, markedsføring og hvad dertil hører.

Så status er altså, her to dage inde i det nye år, at Siteboosts website stadig blot er coming soon, og at praktisk taget ingen kender til eksistensen af Siteboost, udover mine eksisterende kunder, som forvirret har spurgt ind til det nye firmanavn som nu fremgår af mine fakturaer.

Hvad gik der galt?

Her op til nytåret, har jeg derfor gjort mig nogle tanker om hvad der egentlig har været den underliggende årsag til at jeg ikke er kommet i mål med de planer jeg havde for 2015.

Jeg må tilstå at det ikke er første gang jeg sidder med følelsen af at jeg rent professionelt befinder mig lidt i et dødvande, og det er bestemt heller ikke første gang at jeg har kastet mig ud i et ambitiøst projekt uden at komme i mål.

Efterhånden har jeg nok indset at jeg er en væsentlig bedre igangsætter end jeg er afslutter, og derfor har en tendens til at kaste mig ud i ting som jeg aldrig rigtig får fulgt til dørs.

Jeg er også kommet frem til en erkendelse af, at hvis jeg skal have noget gjort, så er det er ikke nok med et vagt ønske, eller en løs målsætning. Jeg bliver nødt til at opstille nogle helt specifikke mål og deadlines, og så har jeg desuden brug for nogen til at holde mig til ilden.

Men én ting er at erkende ens stærke og svage sider, noget helt andet er at tage action på sin erkendelse, og ændre på vanerne, så man ikke længere lader ens svage sider holde sig tilbage.

Planen

Ud fra et stærkt ønske om at 2016 ikke skal ende som 2015, og i erkendelse af at jeg dermed også må til at gøre tingene på en anden måde end hidtil, har jeg brugt de sidste par dage på at lægge følgende plan:

 • Nøgleordene for mit 2016 er: Struktur, disciplin og eksekvering.
 • Alle mine mål for 2016 skal være konkrete og kvantificerbare, og jeg skal så vidt muligt opsætte deadlines og delmål for hvert enkelt overordnet mål.
 • Da jeg har brug for nogen til at holde mig til ilden og stille mig til ansvar for mine deadlines, har jeg oprettet denne blog, hvor jeg forpligter mig til hver måned at give en opdatering på mit arbejde med at nå de opsatte mål. Desuden har jeg tilføjet en separat statusside hvor man til enhver tid kan se den aktuelle status på hvert enkelt mål.
  Dermed står jeg ikke længere kun til ansvar for for mig selv, men også overfor venner, familie og mit professionelle netværk.

Mine mål for 2016

Og her er de så, mine 6 personlige mål for det kommende år:

 1. Få en god og stabil økonomi ved at fastsætte og opfylde økonomiske indtjeningsmål på både måneds- og årsbasis.
 2. Færdiggøre siteboost.dk (Deadline: 31. januar).
 3. Færdiggøre og udgive min første e-bog (Deadline: 31. marts).
 4. Udvikle og lancere minimum én af de digitale tjenester som jeg pt. har på idéstadiet (Deadline: 31. december).
 5. Starte op med undervisning i iværksætteri.
 6. Holde minimum ét foredrag ifm. et seminar, en worksshop, en konference el.lign.

Jeg føler selv det er nogle ambitiøse mål jeg har sat mig, og er også klar over at det umiddelbart kan virke som om jeg vil en masse forskellige ting på én gang. Men samtidig har jeg stærk tro på at det nok skal lykkes, og glæder mig sindssygt meget til at komme i gang med 2016!

Jeg håber du har lyst til at følge med her på bloggen de næste 12 måneder, og regner med at du prikker til mig hvis tingene begynder at gå i stå :)

Rigtig godt nytår!


Hvad tænker du? Er det for ambitiøst, en god íde eller helt idiotisk? Har du et godt forslag til hvordan jeg bedst når mine mål?

Tøv ikke med at give din mening til kende i kommentarfeltet nedenfor.

Vis kommentarer